Andijvie a la crème

november 1st, 2009 by admin

Ingredienten

  • 4 kg andijvie
  • 0/5 liter melk
  • 100 gram boter
  • Maizena
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 250 ml crème fraîche

bereiden

Verwijder indien nodig de grote buitenste bladeren van de krop andijvie. Snijd de onderkant van de andijvie en snijd de andijvie in 1 cm brede stroken. Was de andijvie tot het water schoon is ( 2 a 3 keer). Breng grote pan met ¼ water gevuld aan de kook. Voeg andijvie en zout toe en breng weer aan de kook. Af en toe wat omscheppen) 10 min zachtjes laten koken, dan afgieten in vergiet. Met lepel vocht eruit drukken. Ondertussen melk aan de kook brengen en binden met maïzena, boter toevoegen. Goed uitgelekte andijvie toevoegen aan papje, crème fraiche en peper toevoegen en mengen. Zonodig even wat op warmen( let op aanbranden) en in schalen doen. Bestrooien met nootmuskaat.